Nejlepší gastronomické akce na Slovácku

S festivaly jídla a pití se letos na Slovácku doslova roztrhne pytel. Klasické akce, jako jsou festivaly řízků a zvěřinové hody, tento rok doplní i ochutnávky hamburgerů a rybích specialit.

Vína z Moravy

Je téměř pravidlem, že kdo jednou ochutná moravské víno, stane se jeho příznivcem. Přijďte se přesvědčit o kvalitách těchto vín do Vinotéky Régio v Kyjově. Tento týden můžete ochutnat vzorek vína ze Slovácké vinařské podoblasti zcela zdarma.

Další informace najdete zde.

Vína Slovácké vinařské podoblasti

Řízky všech chutí a barev

Od pátku do neděle 18. až 20. ledna navštivte Festival řízků v Bukovanech. Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna připraví speciální pohoštění v podobě řízků všech chutí a barev.

Největším trhákem bude bizoní řízek, řízek z platýsa i klasický třísetgramový Vídeňský řízek. Během akce vám načepují speciální dvanáctku Mlynář, vyrobenou extra pro tuto akci Kyjovským pivovarem.

Vstup do zážitkového areálu se zvířátky je zdarma.

Další informace najdete zde.

Bukovanský mlýn
Festival řízků

Dáte si řízek pod hradem?

Oblíbené smažené řízky v mnoha variacích najdete také na jídelníčku restaurace Hotelu Buchlov. Akce začíná v pátek 25. ledna a potrvá až do neděle 27. ledna.

V buchlovském podhradí ochutnáte mimo jiné smažené kapří hranolky, maxi řízek z vepřové kotlety i smažené kuřecí prso v sezamovo-kokosové strouhance. Podává se i speciální dezert, smažená zmrzlina v mandlové krustě.

Vstup do areálu Hotelu Buchlov zdarma, vstup do areálu hradu Buchlov 30 Kč.

Další informace najdete zde.

Hotel Buchlov pod hradem
Festival řízků pod hradem

A teď trochu odlehčíme

Chcete po zimě jíst trochu zdravěji? Akce Rybí speciality na Bukovanském mlýně 15. až 17. února je jako stvořená právě pro vás. Dopřejete si gastronomický zážitek v souladu s vašimi novoročními předsevzetími.

Vstup do areálu a procházka nově otevřenou Alejí českých panovníků jsou zdarma.

Další informace najdete zde.

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

Zvěřina pro labužníky

Jak Bukovanský mlýn, tak restaurace Hotelu Buchlov vzdají opět hold české myslivosti speciálními Zvěřinovými hody pro opravdové gurmány.

Ochutnáte to nejlepší z českých luhů a hájů v únoru v restauraci Hotelu Buchlov pod hradem uprostřed romantické krajiny buchlovských lesů a v březnu na Bukovanském mlýně v tradičním a útulném prostředí Mlynářské restaurace. K jídlu a pití zahraje na obou akcích harmonikář. Vstup zdarma.

Připravované akce můžete sledovat zde pro Hotel Buchlov a zde pro Bukovanský mlýn.

Zvěřinové hody

Hamburgery trochu jinak

Také milovníci klasických burgerů si přijdou na své. V podhradí dominanty Buchlovských hor můžete ochutnat během březnového víkendu Hamburgery všech možných kombinací na zcela nové gastronomické akci.

Podrobnosti o připravované akci můžete sledovat zde.

Hamburgery